Zioła, jagody i grzyby.Przewodnik. Rozpoznanie, zbiór i zastosowanie

Opublikowany Autor blogksiazki

Surówkę z pokrzywy i stokrotki pospolitej można przygotować bardzo szybko – ale czy próbowaliście już Państwo samodzielnie upiec chleb z dzikim bzem czarnym, czy sporządzić aromatyczny olej z czosnku niedźwiedziego lub smakowite ziemniaki z podagrycznikiem pospolitym?
Przyroda przez naszymi drzwiami jest pełna takich kulinarnych wspaniałości! W tym przewodniku znajdą Państwo wszystko o tym, jak pewnie rozpoznać te cudeńka natury, właściwie je przyrządzić i podać na stół.

* Ponad 100 rodzimych dziko rosnących ziół, owoców jagodowych i grzybów – uporządkowanych według pory zbioru.
* Duże fotografie identyfikacyjne, dobrze ilustrujące najważniejsze cechy rozpoznawcze.
* Wyczerpujące informacje o środowisku występowania, porze zbioru i trujących "sobowtórach".
* Ponad 100 przepisów i liczne porady kulinarne.