Warmia i Mazury. Smaki i smaczki agroturystyki

Opublikowany Autor blogksiazki

Nowy przewodnik "Warmia i Mazury -smaki i smaczki agroturystyki" zachęca do odwiedzenia i posmakowania kuchni żyjących tu od dawna pokoleń i niedawno przybyłych mieszkańców. W tej okolicy zawsze wszystko smakuje lepiej – od ryby pieczonej przy ognisku po wykwintne dania kuchni dworskiej.

Na Warmii i Mazurach powietrze i woda nadają smak wszystkiemu, co rodzi ziemia. Warto poznać jej smaczki – architektoniczne, artystyczne, przyrodnicze, historyczne lub po prostu zachwycić się smakiem przygody kulinarnej, do której zapraszają legendarny Puszajtis i autorka książki. Można potraktować ten album jako przystawkę lub deser, ale naprawdę najlepiej przyjechać na dania główne serwowane w opisanych miejscach. Przedstawione obiekty reprezentują najpiękniejsze oblicza zróżnicowanej, wielonarodowościowej i bogatej w niepowtarzalne bukiety smakowe kuchni Warmii i Mazur. Tekst w języku polskim i angielskim.