Kuchnia przeciwrakowa

Opublikowany Autor blogksiazki

Dostępna w wielu krajach, a w samym tylko Quebecu sprzedana w nakładzie 180 000 egzemplarzy książka Dieta w walce z rakiem wywołała małą rewolucję, zwracając uwagę czytelników na podstawowy oręż w walce z tą chorobą: odżywianie. Dziś nie ma już chyba człowieka, który nie słyszałby o zaletach kurkumy, korzyściach płynących z picia czerwonego wina czy dobroczynnym działaniu zielonej herbaty…

Jeszcze więcej informacji…
W książce Kuchnia przeciwrakowa jej autorzy: Richard Beliveau i Denis Gingras, czynią użytek z najnowszych odkryć naukowych w dziedzinie dietetyki i badań nad nowotworami. Czytelnicy mają więc okazję poznać nowe produkty spożywcze zawierające fitochemiczne związki przeciwrakowe, otrzymują także nową wiedzę na temat znaczenia stanów zapalnych i otyłości w procesie rozwoju raka.

Do dzieła!
Trzeba połączyć przyjemne z pożytecznym, a ponieważ jedzenie jest nie tylko przyswajaniem substancji chemicznych, lecz także źródłem codziennych przyjemności, autorzy sprzymierzyli się z Fundacją Serge’a Brujere’a i jej czołowymi przedstawicielami – wybitnymi mistrzami sztuki kulinarnej – by opracować i zaproponować czytelnikom ponad 160 przepisów smakowitych dań. Przepisy, inspirowane rozmaitymi tradycjami kulinarnymi, często liczącymi juz tysiące lat, uwzględniają wiele produktów o uznanych właściwościach przeciwrakowych.