Kociołkowanie po polsku. Sprawdzone przepisy

Opublikowany Autor blogksiazki

"Podczas moich wyjazdów na Węgry fantastyczne wydało mi się to, w jaki sposób Węgrzy spędzają wolny czas. Nie ma tam tradycji grilla. Natomiast każda biesiada w plenerze to gotowanie w kociołku.
Kociołkowanie? A cóż to takiego?

Dla mnie to bardzo wiele, przede wszystkim dlatego, ze gdy za pierwszym razem przywieźliśmy z mężem do Polski kilka kociołków, nie wyobrażaliśmy sobie, że naszym przyjaciołom, znajomym, a potem już po prostu Polakom, spodoba się to tak bardzo. Udało sie nam pokazać, ze można inaczej spędzać wolny czas, wspólnie odpoczywając po trudnych chwilach codziennego życia. Kociołkowanie to nie tylko gotowanie zupy, to nowy styl weekendowego życia, przepyszne potrawy, udane imprezy i koniec nudy podczas wyjazdów. To nowa moda, która odpowiada każdemu, bo każdy, kto spróbuje, odnajdzie w kociołkowaniu coś fajnego dla siebie"
Ewa Hangel