Cud oleju kokosowego

Opublikowany Autor blogksiazki

To dopiero wydarzenie! Ostatnie badania potwierdziły dobroczynny wpływ oleju kokosowego na zdrowie. Mimo tego, że należy on do tzw. tłuszczów nasyconych, jego skład różni się i nie tyle nie zagraża zdrowiu ale wręcz zapobiega chorobom!
Od tysięcy lat miliony ludzi na terenie Azji, Oceanii, Afryki i Ameryki Środkowej wykorzystują kokosy i olej jako główne źródło pożywienia. Cieszą się oni znacznie lepszym zdrowiem niż ci z Ameryki Północnej czy Europy, którzy go nie jedzą. Wielu z tych ludzi, by utrzymać się przy życiu, swoją dietę niemal w całości opierali na kokosie. Nie chorowali na serce, raka, zapalenie stawów, cukrzycę i inne współczesne zwyrodnieniowe choroby, a przynajmniej do chwili, kiedy porzucili swoją tradycyjną, bazującą na kokosie, diecie, i zaczęli jeść współczesne pożywienie. Czy trzeba lepszej rekomendacji?
Każde stwierdzenie autora na temat dobroczynnego wpływu oleju kokosowego potwierdzają opublikowane naukowe badania, zapisy historyczne i osobiste doświadczenie. Jeśli chcesz je zweryfikować, w książce znajdziesz dodatkowe źródła i materiały.
Oprócz właściwości leczniczych ten olej wzmacnia włosy, odżywia skórę a także wspomaga odchudzanie.
Nieprzypadkowo autor – dyplomowany dietetyk, lekarz naturopata i niekwestionowany autorytet w tej dziedzinie – nazywa kokos jednym z najwspanialszych zdrowych produktów spożywczych stworzonych przez Boga!