Smaki. Dzień Dobry TVN

Opublikowany Autor blogksiazki

Codziennie rano program Dzień Dobry TVN gromadzi przed telewizorami olbrzymią widownię. Gorące tematy, ciekawi goście, znakomite porady i… pyszne potrawy. Tylko w tym programie Ryszard Kalisz przyrządził grillowane truskawki, a Małgorzata Foremniak podała przepis na Jesienną Kurę.

W książce Smaki Dzień Dobry TVN Czytelnik znajdzie wiele przepisów, rozmowy z prowadzącymi program i z gotującymi na antenie, a także mnóstwo ?smacznych? ciekawostek. Odkryjemy także kulisy gotowania w studio telewizyjnym.
Jeśli nie wiesz, co to prażucha, chcesz nauczyć się robić karnawałowe róże i dowiedzieć się, kto wymyślił słowo ?czekadełko? – koniecznie sięgnij po tę książkę!

Dla widzów zasłuchanych w smakowite historie, dla tych, co nie nadążają za telewizyjnym kucharzem, który i tak zawsze będzie szybszy… I dla tych, co nie zdążyli spisać składników, proporcji, czasu marynowania i temperatury pieczenia. Dla Was wszystkich
mamy właśnie książkę Smaki Dzień Dobry TVN.
Poczujcie się tak pysznie, jak my codziennie w Dzień Dobry TVN…
Remik Maścianica [producent programu]

Dzięki temu programowi odkryłam seler. To zwyczajne warzywo, które dotąd lekceważyłam, za co je serdecznie przepraszam.
Dorota Wellman

Nie przepadam za kulinarnym masochizmem. Z ostrych tematów wolę swoją narzeczoną, niż cokolwiek na talerzu. Lubię, kiedy jedzenie jest dobrze przyprawione, ale jeśli po ugryzieniu kęsa oczy zachodzą mgłą, (? nie jestem pewna tego przecinka) a na czoło występuje zimny pot, to dla mnie znak, że chyba ktoś przedobrzył.
Marcin Prokop

Gościł u nas kiedyś w programie pewien irlandzki kucharz, który prezentował kuchnię mocno eksperymentalną. Nie smak potraw zapadł mi w pamięć, ale sam sposób myślenia o gotowaniu. Poszukiwanie nowych sposobów na to, żeby zaskakująco zestawiać smaki.
Jolanta Pieńkowska