Książka kucharska. Wyczerpujący przewodnik zdrowego odżywiania się z ponad 200 pysznymi przepisami

Opublikowany

Wyczerpujący przewodnik zdrowego odżywiania z ponad 200 pysznymi przepisami.Jean Carper, jeden z największych amerykańskich autorytetów w dziedzinie zdrowego odżywiania i wiarygodne źródło sprawdzonych przepisów oraz najnowszych wieści z zakresu dietetyki, gromadzi w tej książce najlepsze wskazówki i receptury z ponad 10 lat istnienia pouczającej rubryki "Jedz z głową" w "USA Weekend Magazine".Książka kucharska zdrowego żywienia … Czytaj dalej Książka kucharska. Wyczerpujący przewodnik zdrowego odżywiania się z ponad 200 pysznymi przepisami

Gotowe w 30 minut

Opublikowany

Nie zawsze mamy czas, aby gotować. Czy jedyną alternatywą mają być bary z fast foodami? Proponujemy proste dania z dokładnym opisem wykonania. Krok po kroku ilustracje prowadzą do do uzyskania smacznej i zdrowej potrawy. Są makarony, dania dla wegetarian, sałatki i dania z rybą, szybkie potrawy dla gości i coś do przekąszenia dla dzieci. Wiele … Czytaj dalej Gotowe w 30 minut

Wiesz co jesz? Poradnik konsumenta, czyli na co zwracać uwagę robiąc codzienne zakupy

Opublikowany

Wyjątkowy poradnik dla każdego, kto udaje się na zakupy i chce być świadomym co warto kupić a co należy omijać!Masło, mleko, chleb. Codzienny koszyk z zakupami. Tylko czy to, co do niego wrzucamy, jest zdrowe? Warte swojej ceny? Czy tak odżywcze, jak mówi reklama?Nasze autorki przejrzały wszystkie półki z żywnością w sklepach i supermarketach. Sprawdziły … Czytaj dalej Wiesz co jesz? Poradnik konsumenta, czyli na co zwracać uwagę robiąc codzienne zakupy

Dziczyzna i inne dary lasu

Opublikowany

Dziczyzna słusznie uchodzi za kulinarny przysmak. Dobrze przyrządzony comber sarni, golonka z dzika czy dzika kaczka faszerowana są doskonałe – kruche, delikatne, aromatyczne. Przygotowanie potraw z dziczyzny nie jest trudne, ale wymaga znajomości tajników sztuki kulinarnej, dlatego dobrze skorzystać z rad i wskazówek doświadczonych mistrzów kuchni, znawców dziczyzny.W tej książce znajdziesz nie tylko 60 niezawodnych … Czytaj dalej Dziczyzna i inne dary lasu

Zioła i przyprawy mojej kuchni

Opublikowany

Jest to pierwsza książka o mojej kuchni i moich doświadczeniach z ziołami. Przyda się każdemu, kto zechce poświęcić temu trochę czasu. Proszę nie zapominać, że zioła prócz smaku i dobrotliwego wpływu na nasz organizm mogą dostarczyć nie lada przyjemności i relaksu przy ich uprawie. Radzę spróbować, koszt tej próby niewielki, a radość duża!

Pasta, czyli makaron po włosku

Opublikowany

Fettuccine z pesto, tagliatelle z dynią i ricottą, sałatka z penne i kurczaka, farfalle z indykiem i żurawiną, zupa ze spaghetti i brokułów ? to brzmi znakomicie. A smakuje jeszcze lepiej!Proste przepisy na wspaniałe makaronowe dania sprawią, że zachwycisz każdego smakosza kuchni włoskiej. Z książki dowiesz się, jak przygotować wyśmienite zupy, przystawki, dania z drobiu, … Czytaj dalej Pasta, czyli makaron po włosku

Whisky – leksykon smakosza

Opublikowany

Książkę można potraktować jak katalog trunków przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby kupić dobrą whisky i skonkretyzować swoje oczekiwania związane z tym alkoholem, ale także dla koneserów szukających konkretnych doznań smakowych. Jest to pierwsza na rynku pozycja opisująca whisky słodową w tak praktyczny sposób. Jej autor dr Wishart zapoznaje nas z nowym profilem smakowym whisky. Wyszczególnia … Czytaj dalej Whisky – leksykon smakosza

Oliwa i oliwki

Opublikowany

Drzewo oliwne to wyjątkowa roślina uprawna. Jej owoce i wytwarzana z nich oliwa od tysięcy lat są cenionymi produktami spożywczymi wyróżniającymi się właściwościami zdrowotnymi i leczniczymi. W przyrodzie występuje wiele różnorodnych odmian oliwek. Najbardziej charakterystycznymi ich cechami są kolor i wielkość. W tej książce opisano najbardziej typowe dostępne u nas odmiany. Oliwa z oliwek jest … Czytaj dalej Oliwa i oliwki

Drób na 100 sposobów

Opublikowany

Z kaczką w kuchni.Z kurczakiem na patelni. Mięso drobiowe wygrywa każdy wyścig popularności w porównaniu z wołowiną, wieprzowiną, cielęciną i każdym innym gatunkiem. I to nie tylko u nas, ale jak świat długi i szeroki. Mięso z drobiu jest bowiem delikatnym, pożywnym, niedrogim i, ze swoim charakterystycznym smakiem, wybornym mięsem, dającym się przyprawiać na różne … Czytaj dalej Drób na 100 sposobów