Książka kucharska. Wyczerpujący przewodnik zdrowego odżywiania się z ponad 200 pysznymi przepisami

Opublikowany

Wyczerpujący przewodnik zdrowego odżywiania z ponad 200 pysznymi przepisami.Jean Carper, jeden z największych amerykańskich autorytetów w dziedzinie zdrowego odżywiania i wiarygodne źródło sprawdzonych przepisów oraz najnowszych wieści z zakresu dietetyki, gromadzi w tej książce najlepsze wskazówki i receptury z ponad 10 lat istnienia pouczającej rubryki "Jedz z głową" w "USA Weekend Magazine".Książka kucharska zdrowego żywienia … Czytaj dalej Książka kucharska. Wyczerpujący przewodnik zdrowego odżywiania się z ponad 200 pysznymi przepisami

Gotowe w 30 minut

Opublikowany

Nie zawsze mamy czas, aby gotować. Czy jedyną alternatywą mają być bary z fast foodami? Proponujemy proste dania z dokładnym opisem wykonania. Krok po kroku ilustracje prowadzą do do uzyskania smacznej i zdrowej potrawy. Są makarony, dania dla wegetarian, sałatki i dania z rybą, szybkie potrawy dla gości i coś do przekąszenia dla dzieci. Wiele … Czytaj dalej Gotowe w 30 minut

Wiesz co jesz? Poradnik konsumenta, czyli na co zwracać uwagę robiąc codzienne zakupy

Opublikowany

Wyjątkowy poradnik dla każdego, kto udaje się na zakupy i chce być świadomym co warto kupić a co należy omijać!Masło, mleko, chleb. Codzienny koszyk z zakupami. Tylko czy to, co do niego wrzucamy, jest zdrowe? Warte swojej ceny? Czy tak odżywcze, jak mówi reklama?Nasze autorki przejrzały wszystkie półki z żywnością w sklepach i supermarketach. Sprawdziły … Czytaj dalej Wiesz co jesz? Poradnik konsumenta, czyli na co zwracać uwagę robiąc codzienne zakupy

Dziczyzna i inne dary lasu

Opublikowany

Dziczyzna słusznie uchodzi za kulinarny przysmak. Dobrze przyrządzony comber sarni, golonka z dzika czy dzika kaczka faszerowana są doskonałe – kruche, delikatne, aromatyczne. Przygotowanie potraw z dziczyzny nie jest trudne, ale wymaga znajomości tajników sztuki kulinarnej, dlatego dobrze skorzystać z rad i wskazówek doświadczonych mistrzów kuchni, znawców dziczyzny.W tej książce znajdziesz nie tylko 60 niezawodnych … Czytaj dalej Dziczyzna i inne dary lasu

Zioła i przyprawy mojej kuchni

Opublikowany

Jest to pierwsza książka o mojej kuchni i moich doświadczeniach z ziołami. Przyda się każdemu, kto zechce poświęcić temu trochę czasu. Proszę nie zapominać, że zioła prócz smaku i dobrotliwego wpływu na nasz organizm mogą dostarczyć nie lada przyjemności i relaksu przy ich uprawie. Radzę spróbować, koszt tej próby niewielki, a radość duża!

Pasta, czyli makaron po włosku

Opublikowany

Fettuccine z pesto, tagliatelle z dynią i ricottą, sałatka z penne i kurczaka, farfalle z indykiem i żurawiną, zupa ze spaghetti i brokułów ? to brzmi znakomicie. A smakuje jeszcze lepiej!Proste przepisy na wspaniałe makaronowe dania sprawią, że zachwycisz każdego smakosza kuchni włoskiej. Z książki dowiesz się, jak przygotować wyśmienite zupy, przystawki, dania z drobiu, … Czytaj dalej Pasta, czyli makaron po włosku

Whisky – leksykon smakosza

Opublikowany

Książkę można potraktować jak katalog trunków przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby kupić dobrą whisky i skonkretyzować swoje oczekiwania związane z tym alkoholem, ale także dla koneserów szukających konkretnych doznań smakowych. Jest to pierwsza na rynku pozycja opisująca whisky słodową w tak praktyczny sposób. Jej autor dr Wishart zapoznaje nas z nowym profilem smakowym whisky. Wyszczególnia … Czytaj dalej Whisky – leksykon smakosza

Oliwa i oliwki

Opublikowany

Drzewo oliwne to wyjątkowa roślina uprawna. Jej owoce i wytwarzana z nich oliwa od tysięcy lat są cenionymi produktami spożywczymi wyróżniającymi się właściwościami zdrowotnymi i leczniczymi. W przyrodzie występuje wiele różnorodnych odmian oliwek. Najbardziej charakterystycznymi ich cechami są kolor i wielkość. W tej książce opisano najbardziej typowe dostępne u nas odmiany. Oliwa z oliwek jest … Czytaj dalej Oliwa i oliwki

Wyśmienite ciasta serowe. 111 przepisów

Opublikowany

Dzisiaj tradycyjne serniki w nowoczesnej wersji. Nie tylko znakomity sernik wiedeński, ale też inne serowe ciasta z wykorzystaniem nowych, dostępnych na rynku serów, jak ricotta czy mascarpone. Poza tym serniki na zimno i te pieczone, a także torty serowe z owocami.

Pieczenie chleba w domu. Nic prostrzego. Jak zacząć piec samemu

Opublikowany

Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z … Czytaj dalej Pieczenie chleba w domu. Nic prostrzego. Jak zacząć piec samemu